Een van de meest bekende en veelzijdige instrumenten is de gitaar. Geniet van een gitaar terwijl je om een kampvuur zit of geniet van een mooi gitaarsolo bij een concert. Geniet op je eigen manier van een gitaar. De gitaar heeft een grote geschiedenis met een aantal interessante feiten. Lees daarom snel verder

De historie

In 1944 begon Leo Fender met het experimenteren met de bouw van elektrische gitaren. Een leuk feitje over Leo Fender is dat hij zelf helemaal geen gitaar kon spelen. De uitvinder van de ‘Stracocaster’ en de ‘Telecaster’ kon zelf dus helemaal geen gitaar spelen. Hij staat bekend als de uitvinder van de elektrische basgitaar. Ook is hij de uitvinder van de wereldberoemde Fender gitaren.

De duurste gitaar ter wereld

De duurste gitaar die ooit werd verkocht is een Fender Stratocaster. Tijdens een veiling werd de gitaar verkocht om geld in te zamelen voor de slachtoffers van een tsunami. Deze gitaar werd een collectorsitem doordat beroemde artiesten de gitaar hebben gesigneerd. De prijs die is neergelegd voor de gitaar is 2,1 miljoen euro.

Er zijn heel veel gitaarakkoorden

Uit een gitaar kan jij veel verschillende klanken halen, maar dat wist je vast wel. Zelf ken je vast ook wel veel gitaarakkoorden. Maar wist jij dat er meer dan 1200 gitaarakkoorden zijn? Ook kan je je gitaar nog op verschillende manieren stemmen.

Hier komt de gitaar vandaan

Het woord gitaar is afgeleid van het Perzische woord ‘’taar’’, dat snaar betekent. De gitaar is zelf ontstaan bij de oude grieken. Het was toen nog niet met hoe het er nu uitziet, maar het had er wel wat van weg. De ‘Kithara’ is een snaarinstrument uit de Griekse oudheid dat werd gebruikt door professionele muzikanten. In Spanje is de gitaar verder ontwikkeld tot hoe we die nu kennen.

Wil jij ook gitaar spelen?

Krijg jij na het lezen van deze leuke feitjes de kriebels om zelf ook gitaar te spelen, maar heb je zelf nog geen gitaar? Neem dan een kijkje op de website van MaxiAxi. Bij MaxiAxi hebben ze een ruim aanbod aan gitaren, maar ook andere elektrische producten. MaxiAxi specialiseert zich ook in licht- en geluidsapparatuur. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *