eb je al een tijd in je hoofd dat je jouw eigen website op wilt zetten, maar je weet niet waar je moet beginnen? Het opzetten van een website is best een grote stap. Maar wanneer je een goede strategie bedenkt en je jouw website fundamenteel goed in elkaar zet, dan kan het bijna niet misgaan. Zorg wel dat je energie in jouw website blijft steken en dat je hem goed onderhoudt, ongeacht welke soort site je opzet. Wil je weten hoe je zelf een goede website begint? In deze blog leggen we het aan je uit.

Maak een plan en zet je doel

Het opzetten van een website begint met een idee, dit idee heb je waarschijnlijk al als je graag wilt weten hoe je jouw eigen site maakt. Nu is het belangrijk om dit idee uit te werken. Bedenk dus eerst goed wat je met jouw website wil gaan doen. Je kan jouw website ook vergelijken met het bouwen van een huis, voordat je daadwerkelijk tot actie overgaat denk je veel na over het uiteindelijke eindproduct. Een aantal goede vragen die je jezelf kan stellen zijn: ‘Wat is het doel van mijn website?’ en ‘Wat wil ik met mijn website bereiken?’

Mini checklist

Voordat je een overeenkomst met een online hostingpartij afsluit is het belangrijk om de volgende checklist af te werken. Zo bedenk je voor jezelf hoe jouw website eruit moet komen te zien. Op basis van je antwoorden van deze checklist kan je de grootte en de uitbreidingsmogelijkheden van de overeenkomst met de hostingpartij naar jouw behoeften aanpassen. Het kiezen van een goed starterspakket scheelt je in de toekomst veel werk (en geld). 

  • Wat is het doel van jouw website?
  • Deel je vooral teksten op je site of zijn het vooral afbeeldingen?
  • Uit welke onderdelen/pagina’s gaat jouw website bestaan? Wil je een blog integreren in de site?
  • Wil je in de toekomst er een webshop aan koppelen?

Kies je domeinnaam

Het vaststellen van je domeinnaam is de volgende stap. Kies een goede naam, aangezien bezoekers van jouw site je hieraan zullen onthouden. Het is dus ook ideaal dat wanneer je een website voor jouw al bestaande bedrijf maakt, de bedrijfsnaam hier in terugkomt. Dit zal ook een positief effect hebben op jouw online vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Daarnaast geeft het jouw onderneming meteen een professionele uitstraling!

Snelle en veilige toegang tot Usenet nodig?Voor een snelle en betrouwbare toegang tot Usenet kan je bij ViperNews terecht. Zo maak je optimaal gebruik van de voordelen van Usenet voor een vast bedrag per maand.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *