De juiste stof kopen

Je kunt verschillende soorten zwarte stof kopen, met ieder zo hun eigen eigenschappen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een polyester stof in een grijze kleur, maar ook aan een zwarte stof, bijvoorbeeld katoen. Maar welke stof is bijvoorbeeld geschikt voor het bekleden van een kussen, of voor het maken van een kledingstuk? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in. Ook geven de experts van Rollenstof een aantal tips waar je hopelijk mee verder kunt. Lees verder!

Bekijk het patroon

Weet je al waar je de zwarte stof die je zoekt voor wilt gebruiken? Waarschijnlijk beschik je dan over een patroon. In dit patroon moet exact beschreven staan welke stof je kunt gebruiken voor het realiseren van dit patroon. Wijk hier voor een optimaal resultaat niet van af. Zo kun je zware stoffen zoals meubelstoffen en dik katoen gebruiken voor allerlei projecten zoals het bekleden van kussens, terwijl linnen en polyester stof veel gebruikt worden voor het maken van kledingstukken.

Besteed aandacht aan de informatie op de rol

Je vindt veel informatie terug in het patroon, maar ook op de rol met stof zelf. Hierop staat bijvoorbeeld de designer, maar ook het wasvoorschrift, de breedte, de naam en de samenstelling. Zeer nuttig, al zeggen we het zelf.

Voel aan de stof

Wil je een luchtig vallende rok maken? Dan moet je natuurlijk niet kiezen voor een dikke meubelstof, want dan zul je nooit het effect bereiken dat je wil bereiken. Vraag jezelf af of de stof goed voelt op de huid, maar ook hoe hij valt. Valt hij plat, of juist stijf? En is de stof niet te zwaar, of juist te licht? We raden ook aan om door de stof heen te kijken, om te bepalen of hij niet te veel doorschijnt. Wanneer hij doorschijnt, moet je hem namelijk voeren. En kreukt hij niet te veel?

Ben je beginner, of een pro?

Wees ook kritisch. Ben je een pro, of een beginner? Sommige stoffen zijn lastiger te naaien, houd daar rekening mee tijdens het uitkiezen van een zwarte stof. Het is raadzaam om te beginnen met lichte tot medium zware stoffen van katoen. In het assortiment van Rollenstof vind je verschillende soorten stoffen. Van een polyester stof tot katoen, linnen en tule.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *