Minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft de Telegraaf in een interview verteld dat hij zich niet kandidaat stelt voor het leiderschap van de christen-democraten, Hoekstra werd beschouwd als de favoriet voor de rol, die zou bestaan uit het leiden van de campagne voor de algemene verkiezingen van 2021. Ik beschouw mezelf meer als een manager dan als een carrièrepoliticus’, zei Hoekstra. Ik wil trouw blijven aan mezelf. Ondanks dat hij werd aangemoedigd door ‘veel mensen binnen en buiten de partij’, zei Hoekstra dat hij had geconcludeerd dat ‘dit niet iets is wat ik zou moeten doen’. De beslissing, zei hij, werd genomen voor Kerstmis en hij had de partijambtenaren al gewaarschuwd dat hij zich in februari niet zou laten staan. Hoekstra en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge worden sinds Sybrand Buma in mei jl. ontslag nam om burgemeester van Leeuwarden te worden, beschouwd als de koplopers van de baan. Ook de junior minister van Economische Zaken, Mona Keizer, wordt als kandidaat beschouwd. Het CDA zei op maandag dat het hoopte de procedure tegen het zomerreces af te ronden en dat de kandidaten tot 24 juni de tijd hebben om naar voren te komen. Het CDA eindigde als derde in de verkiezingen van 2017 met 19 zetels, net voor D66. Beide partijen zitten in de huidige coalitie, samen met de rechts-liberale VVD en de kleinere ChristenUnie.

Lees meer op DutchNews.nl:

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *